LUXE VRIJSTAANDE VILLA PORTUGAL MET GROOT ZWEMBAD. NABIJ LISSABON, TUSSEN DE WIJNGAARDEN
In de omgeving van de villa is, onafhankelijk van het seizoen, altijd wat te doen. Hieronder vind je een kleine selectie: 

LISSABON

Een bezoek aan Lissabon ( op ± 60 km afstand van de villa) is een ware must! Lissabon, de hoofdstad van Portugal, wordt ook wel de stad van de fado genoemd. In de arme wijken van de stad is deze bijzondere zangkunst ontstaan. De prachtige stad is niet alleen geliefd bij toeristen, maar ook bij zijn bewoners. In Lissabon vind je een levendige combinatie van historie & moderniteit met veel unieke bezienswaardigheden.

Enkele tips voor je bezoek aan Lissabon:

* Tramlijn 28: Een rondrit met tramlijn 28, door de nauwe, stijle straatjes van de     binnenstad; De tram komt langs bijna alle belangrijke bezienswaardigheden in     Lissabon.
* Torre de Belém: Een verdedigingstoren aan de oever van de Taag, met weids uitzicht     over de rivier de Taag. Benoemd tot een van de zeven Wonderen van Portugal. De lijst met zeven nationale monumenten is opgesteld in opdracht van het Portugese Ministerie van Cultuur. Samen brengen ze de historie van de Portugese architectuur in beeld.

Torre de Belém Lissabon

Torre de Belém Lissabon

Torre de Belém Lissabon Uitzicht

Uitzicht op de Torre de Belém in Lissabon

* Mosteiro dos Jerónimos (Hiëronymusklooster). Het is één van de meest prominente     gebouwen in Lissabon. Een gebouw in manuelstijl, met graven van koningen en van     Vasco da Gama (Portugese ontdekkingsreiziger) en benoemd tot een van de zeven Wonderen van Portugal. 
Mosteiro dos Jerónimos (Hiëronymusklooster)

Mosteiro dos Jerónimos (Hiëronymusklooster) Lissabon

Mosteiro dos Jerónimos (Hiëronymusklooster)

Mosteiro dos Jerónimos

* Ponte 25 de Abril: Dit is de beroemde brug over de Taag;
* De Docas Santo Amaro, het uitgaanscentrum aan de Taag, onder de Ponte 25 de Abril.     Oude pakhuizen zijn hier verbouwd tot restaurants en cafés; Je kan hier heerlijk eten     met een schilderachtig uitzicht.
* Jardim Zoológico de Lisboa: Een dierentuin dat zeker een bezoek waard is voor het hele     gezin.
* Parque das Nacoes: Deze wijk is ter gelegenheid van de Expo 98 gebouwd. Het is een     prachtig terrein om rond te lopen en je vindt er bijvoorbeeld ook het Oceanarium: één     van de grootste aquaria ter wereld.
* Monumento Cristo Rei. Een 100 meter hoog Christusmonument. Het staat op een hoge     heuvel aan de zuidelijke oever van de Taag. Het is mogelijk om het standbeeld te     beklimmen, vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht over Lissabon.
* Het monument Padrão dos Descobrimentos: Het monument is ter ere van alle Portugese ontdekkingsreizigers van de 15de en 16de eeuw, toen Portugal een echte wereldmacht was.


Monument voor de ontdekkingsreizigers

Padrão dos Descobrimentos

Monumento Cristo Rei Lissabon

Monumento Cristo Rei

 Vergeet in Lissabon vooral niet om ook naar de grond te kijken. De bestrating is met  enige regelmaat een ware lust voor het oog.

Kijk voor meer informatie op:
www.visitportugal.com
STRANDEN

Foz do Alrelho
Foz do Alrelho (op ± 56 km afstand van de villa) heeft brede zandstranden met fijn zand en er zijn volop cafeetjes en restaurants voor een cool drankje of heerlijke versnaperingen. Gratis parkeren kan bij het strand. Foz do Alrelho staat echter bekend om de natuurlijke lagune. Het grote strand bij de lagune is afgeschermd van de wind, waardoor je hier kunt profiteren van kalmer water en minder hoge golven dan de rest van de Portugese kustplaatsen. Ideaal voor families met kleine kinderen. Wil je toch liever van de golven genieten, dan zijn er volop mogelijkheden buiten de lagune.
Kijk voor meer informatie op:
www.visitportugal.com
Het strand bij Foz do Alrelho

Strand bij Foz do Alrelho

1 van de stranden bij Ericeira

Strand bij Ericeira

Santa Cruz
Santa Cruz (op ± 32 km afstand van de villa) is het dichtstbijzijnde strand vanaf de villa. Je vindt hier mooie brede zandstranden en hoge kliffen. Door de ligging is het een uitstekende plek om te surfen en vaak minder druk dan enkele andere badplaatsen. Er zijn voldoende facaliteiten voor een heerlijke dag ontspanning.
Kijk voor meer informatie op:
www.visitportugal.com

Nazaré
Nazaré (op ± 81 km afstand van de villa) is een fascinerende plek en staat bekend als dé plek voor surfers. Er worden regelmatig surfkampioenschappen gehouden. In 2013 heeft een Amerikaan een nieuw wereldrecord gevestigd, door een golf te overwinnen van 30 meter!
Je kunt vanaf Nazaré met de kabelbaan naar het hoog gelegen Sítio. Vanaf deze indrukwekkende, 110 meter hoge klif heb je een prachtig uitzicht over het stadje en het strand.
 
Kijk voor meer informatie op:
www.visitportugal.com
Het strand bij Nazare Portugal

Het brede zandstrand bij Nazaré

De kliffen bij Nazare Portugal

Kliffen bij Nazaré

BEZOEK WIJNGAARDEN

Onze villa ligt midden tussen de wijngaarden. Er zijn talloze wijngaarden waar je een bezoek aan kunt brengen. Zo kan je ontdekken hoe de wijn gemaakt wordt en natuurlijk ook meedoen aan een wijnproeverij.
Enkele voorbeelden:
Quinta do Monte d'Oiro (op slechts 2 km afstand)
Casa Santos Lima (op ± 7 km afstand van de villa).
Quinta Chocapalha (op ± 8 km afstand van de villa).
Adega Coop da Labrugeira (op ± 6 km afstand van de villa).

Quinta do Monte d'Oiro (Het landgoed van de gouden berg) kan je lopend bereiken vanaf de villa. Er worden biologische kwaliteitswijnen geproduceerd. Het is mogelijk om een rondleiding, een wijnproeverij of zelfs een lunch midden in de wijngaard te reserveren.  In de villa ligt een uitgebreide folder.

Quinta do Monte d'Oiro

De "gouden berg"

Quinta do Monte d'Oiro

Wijnopslag Quinta do Monte d'Oiro

Quinta do Monte d'Oiro

Wijnproeverij Quinta do Monte d'Oiro

Lunchen bij Quinta do Monte d'Oiro

Lunchen bij Quinta do Monte d'Oiro

MAFRA

In Mafra (op ± 40 km afstand van de villa) staat 1 van de meest extravagante paleizen van Europa, de Palacio de Mafra. Het complex omvat een groot klooster, een sierlijke basiliek en een bibliotheek met meer dan 36.000 antieke boeken. Het complex heeft ruim 1200 kamers. Mafra ligt ± 30km ten Noordwesten van Lissabon. Een bezoek aan Mafra kan je leuk combineren met een bezoek aan de surfplaats Ericeira.
Kijk voor meer informatie op:
www.visitportugal.com
 
BOOTTOCHT MET DOLFIJNEN

Op zoek naar een unieke ervaring? In de baai van Setúbal, bij de monding van de rivier de Sado, leeft een school van zo'n 25 dolfijnen. Er worden door verschillende organisaties boottochten georganiseerd. De kans is heel groot dat je de dolfijnen van dichtbij ziet tijdens zo’n tour. De dolfijnentours worden georganiseerd vanuit de haven van Setúbal.
Kijk voor meer informatie op bijvoorbeeld:
www.seabookings.com
www.insidelisbon.com/package/dolphin-watching/
Dolfijnen spotten boottocht Setúbal


BEELDENTUIN BUDDHA EDEN

De Buddha Eden tuinen (op ± 26 km afstand van de villa ) beslaan een gebied van ongeveer 35 hectare. De tuinen zijn ontworpen en aangelegd door Comendador José Berardo. Een absolute aanrader om te bezoeken! Niet alleen de duizenden beelden zijn een lust voor het oog. Ook de prachtig aangelegde tuinen maken een bezoek meer dan waard. 


Buddha Eden Garden Portugal

Buddha Eden Garden

Buddha Eden Garden Portugal

Buddha Eden Garden

Deze beeldentuin is werkelijk een lust voor het oog. Naast de grote gouden Buddha, vindt je hier onder andere ook 700 levensgrote terracotta soldaten.

Kijk voor meer informatie op:
www.centerofportugal.com
Buddha Eden Garden nabij Lissabon

Buddha Eden Garden 

Buddha Eden Garden nabij Lissabon

Buddha Eden Garden

Buddha Eden Garden

Buddha Eden Garden

Buddha Eden Garden

Buddha Eden Garden


Obidos

Een bezoek aan de oude vestingstad Obidos (op ± 45 km afstand van de villa ) is een echte aanrader. Obidos is gelegen op een heuvel en op korte afstand van de kust. Een bezoek is goed te combineren met een dagje strand bij Foz do Alrelho, want Obidos ligt op de route er naartoe. Binnen de stadsmuren bevindt zich een goed bewaard kasteel tussen een labyrint van smalle straatjes en charmante witte huisjes. Het kleurrijke vestingstadje is prachtig gerestaureerd. Het lijkt wel alsof je rondloopt in een openluchtmuseum. Je vindt er talloze winkeltjes met handwerk, kunst, regionale producten en souvenirs. Het kasteel van Obidos is een van de zeven Wonderen van Portugal. De lijst met zeven nationale monumenten is opgesteld in opdracht van het Portugese Ministerie van Cultuur. Samen brengen ze de historie van de Portugese architectuur in beeld.

Kijk voor meer informatie op:

Obidos, de hoofdstraat met leuke winkeltjes
WANDELEN EN/ OF NORDIC WALKING

Wandelen door de groene heuvels, door wijngaarden over uitgestrekte stranden. In de nabije omgeving van de villa zijn volop mogelijkheden voor een heerlijke wandeling in de natuur. Een aanrader is een wandeltocht bij de berg Montejunto. Vanaf de villa heb je uitzicht op deze berg. Op de berg heb je een panoramisch uitzicht over de omgeving en bij helder weer kan je in de verte de stranden/ zee zien. 
Een andere aanrader is een wandeltocht bij Santuário do Cabo Espichel  nabij Lissabon. Vanaf dit bedevaartsoord uit de vijftiende eeuw kan je een wandeling langs dinosaurussporen maken.
Kijk voor meer informatie op:
www.gpsies.com
Op deze internetpagina kan je  meerdere routes vinden in de buurt van de villa of in Lissabon.Montejunto wandeling


SINTRA
Sintra is een pittoreske plaats en is omgeven door heuvels. Het was ooit een toevluchtoord voor de elite van Portugal. Ze bouwden er talloze paleizen, herenhuizen en decoratieve tuinen. De variëteit van deze prachtige gebouwen en de mooie omgeving, maken het een bezoek meer dan waard. Vergeet niet om te wandelen door de prachtige tuinen bij de paleizen. Het Palácio Nacional da Pena is wederom een van de zeven Wonderen van Portugal. Sintra is te combineren met een bezoek aan Cascais, al kun je je in Sintra makkelijk ook een hele dag vermaken. Onze favoriete plek in Sintra is Quinta da Regaleira. Je kan hier vanuit het centrum (parkeren in de buurt van het treinstation) gemakkelijk naartoe lopen. Het is er werkelijk sprookjesachtig. Op het terrein vindt je bijvoorbeeld de beroemde put waar je via een wenteltrap naar beneden kunt lopen.
Kijk voor meer informatie op:
www.visitportugal.com

Bontgekleurd kasteel bij Sintra

Het bontgekleurde kasteel bij Sintra

Beroemde waterput bij Sintra

Beroemde put bij Quinta da Regaleira

Het paleis van Quinta da Regaleira

Paleis van Quinta da Regaleira

Prachtige tuin bij Quinta da Regaleira

Prachtige tuinen bij Quinta da Regaleira

GOLFEN

Zin om ontspannend een dag te golven? Dan is de golfbaan bij Dolce CampoReal (± 22 km van de villa) een prima optie.
Deze prachtige golfbaan heeft 18 holes door het prachtige landschap van het beschermde gebied van de Serra do Socorro en Archeira. De golfbaan is gebouwd op het land dat vroeger door de Portugese koninklijke familie werd gebruikt als jachtgebied. Een aangename baan, geschikt voor elke speler die slingert door de heuvels, valleien en wijngaarden die zich uitstrekken tot aan de horizon. Kijk voor meer informatie op:
www.dolcecamporeal.com/golf/golf-course/


Golfen bij Torres Vedras

CASCAIS

De stad Cascais ligt ± 30km ten westen van Lissabon en op ± 83 km afstand van de villa.
Cascais is begonnen als klein vissersplaatsje, echter tegen het einde van de 19de eeuw vestigde de Portugese koninklijke familie zich in Cascais om daar van de zon en het strand te genieten.
Dit zie je tegenwoordig nog steeds terug in het straatbeeld: Cascais staat vol grote huizen en statige hotels. De jachthaven van Cascais ligt vaak vol met luxe schepen. Naast de culturele rijkdom, vind je in Cascais en omgeving ook prachtige zandstranden.
Kijk voor meer informatie op:
www.visitportugal.com

Strand bij Cascais Portugal

Strand in de buurt van Cascais

Foto bij Cascais Portugal

Foto bij Cascais


BERLENGA EILANDEN

Berlengas bestaat uit een groep van kleine eilanden in de Atlantische Oceaan en is 10 tot 15 kilometer uit de Portugese kust gelegen, ten westen van Peniche (Peniche ligt op 62 km afstand van de villa). Vanuit Peniche is er een bootverbinding met de eilanden (binnen een uur ben je over). Het grootste eiland is Berlenga Grande. Hier staat het fort São João Baptista, in 1502 in Manuelstijl gebouwd. Het fort is door een smalle brug met het eiland verbonden. Je kunt vanaf het eiland ook een boottocht om o.a.  de indrukwekkende grotten bij het eiland te bekijken. We hebben de eilanden helaas zelf nog niet bezocht en hebben daarom nog geen foto op de site staan. Meerdere huurders hebben echter aangegeven dat dit zeker een bezoek waard is. Heb je een mooie foto gemaakt, dan ontvangen wij deze graag!

Kijk voor meer informatie op:
www.myportugalholiday.com


KLOOSTER VAN BATALHA

Het Klooster van Batalha, is een klooster in de plaats Batalha (83 km van de villa). Het klooster van Batalha is een van de Zeven Wonderen van Portugal en is zowel een belangrijke historische- als toeristische bestemming in Portugal. Het werd gebouwd ter ere van de overwinning van de Portugezen op de Castillianen in 1385. Het gebouw is één groot kunstwerk en bevat veel elementen van de Portugese laatgotische stijl, de manuelstijl. Sinds 1983 staat het Klooster van Batalha op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Kijk voor meer informatie op:
www.portugal-vakantie.info/zeven-wonderen-van-portugal

Klooster van Batalha
GROTTEN MIRA DE AIRE

Echt een aanrader is een bezoek aan de grotten van Mira de Aire (op ± 95 km afstand van de villa). Je daalt ca. 600 meter in deze leisteen grotten via een goed begaanbare trap. De grot is werkelijk prachtig verlicht. Aan het einde ga je met een lift weer naar boven. Er zijn meerdere grotten in de omgeving. We hebben zelf alleen de grot van Mira de Aire bezocht. Voor gezinnen met kinderen is deze tocht goed te combineren met een bezoek aan het zwembad vlakbij de grotten. Kaartverkoop bij de kassa van de grot.

Kijk voor meer informatie op:
www.grutasmiradaire.com
Grotten Mira de Aire

De grotten bij Mira de Aire

Grotten Mira de Aire

De grotten bij Mira de Aire


PORTO

Porto ligt wat verder weg  (op ± 280 km afstand van de villa), maar als je de tijd hebt dan raden we zeker aan om deze prachtige stad te ontdekken. De havenstad Porto ligt in het noordwesten van Portugal en is gelegen aan de noordoever van de rivier de Douro. Het is de op één na grootste stad van Portugal. Porto staat voornamelijk bekend om zijn porthuizen en om de historische wijk Ribeira.

Kijk voor meer informatie op:
www.visitportugal.com

Porto


KAPEL VAN DE BEENDEREN ÉVORA/ CAPELA DOS OSSOS

Een beetje leguber is het wel, desalniettemin heel indrukwekkend: De kapel van de beenderen in Évora, oftewel: Capela dos Ossos (158 km afstand van de villa).
Deze naam heeft de kapel te danken aan de afwerking van het plafond en de muren met menselijke botten. De bottenkapel werd gebouwd in de 16e eeuw, door een enkele Franciscaanse monnik en was bedoeld om de bewoners van Evora erop te wijzen dat iedereen uiteindelijk hetzelfde zal eindigen.
Hij decoreerde  de wanden en het plafond van zijn kapel met ruim 5000 schedels en botten, gezet in cement.

Kijk voor meer informatie op:
www.atlasobscura.com

Capela dos Ossos Évora

Created with Mobirise ‌

HTML Website Maker